Rött vin Piemonte Italien

Frasca La Guaragna Nizza DOCG 2019

Flaska-Rött

249:-

beskrivning:

Frasca La Guaragna Nizza DOCG 2019 är ett rött vin från Agliano Terme, Nizza, Monferrato, Piemonte, Italien. Vinet är gjort på druvan barbera.

För att klassificeras som Nizza DOCG måste vinerna ha lagrats minst 18 månader, varav minst sex månader på fat. Druvorna ska ha plockats för hand och vinet ska hålla minst 13% alkohol.

Recension:

Frasca La Guaragna Nizza DOCG 2019 är ett riktigt härligt vin med såväl renhet och energi samt massor med fräschör, allt i perfekt balans. Det är ungt och friskt i en elegant stil. I smaken finns en koncentrerad frukt med smak av röda och mörka körsbär samt plommon som ackompanjeras av toner av jordgubbar, hallon och vilda örter. Tanninerna är finslipade med en hint av fathantering vilket ger en snygg struktur och lagom smak till vinet. Eftersmaken är kryddig och lång med en lätt balsamisk ton som bryter av och ger komplexitet.

Detta är gott att dricka för sig självt och utmärkt till mat. Kommer att ha en fin utveckling under minst 5 år i källaren, sannolikt mer. Årgång 2019 är riktigt bra i Nizza.
Beställ på systembolaget.se
Bild på en vinranka med vindruvor