Svenska flaggan

Hämtar annons

Rött vin Piemonte Nizza

Francesco Iandolo Nizza 2020

Ca 20 euro:-

BeskrivningFrancesco Iandolo Nizza 2020 är ett rött vin som produceras i Nizza, Monferrato, Piemonte, Italien. Vinet är gjort på druvan barbera från två hektar med vingårdar i Moasca, där jordmånen består av kalk och märgel, samt från två hektar i Vaglio Serra, där jordmånen utgörs av en rödare jord med inslag av lera.

För att klassificeras som Nizza DOCG måste vinerna ha lagrats minst 18 månader, varav minst sex månader på fat. Druvorna ska ha plockats för hand och vinet ska hålla minst 13% alkohol.

2020 är en årgång med mycket hög potential i Nizza.
RecensionFrancesco Iandolo Nizza 2020 är ett fräscht och bärigt vin med fin energi och snygga fattoner. Det är fruktigt med smak av köttiga körsbär, björnbär, saftiga lila plommon samt en hint av hallon och tranbär samt viol. Vinet har en fin ton av ekfat och mjuka tanniner. I avslutet kommer söta kryddor och såväl torkade som färska örter fram tillsammans med en lätt kaffe- och hasselnötston. Det är intensivt och mjukt på en och samma gång, men framför allt har det en fin balans och är riktigt gott.
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum1 november, 2023