Portvin Single Quinta Vintage

Fonseca Guimaraens Vintage Port 2001

Flaska-Rött

209:-

beskrivning:

Fonseca Guimaraens Vintage Port 2001 är en så kallad single quinta port från Douro, Portugal. Vinet är gjort på en blandning av flera druvor, bland annat touriga francesa, touriga nacional, tinta roriz, tinta barroca, tinta cão och tinta amarela. Druvorna kommer från vingårdarna Quinta do Cruzeiro, Quinta do Santo António och Quinta do Panascal.

En single quinta port släpps de år då producenterna inte riktigt når upp till kvalitén för vintage port, med detta sagt är detta riktigt bra viner som ofta är mycket prisvärda.

Observera att detta är en flaska om 375 ml.

Recension:

Fonseca Guimaraens Vintage Port 2001 är ett riktigt bra portvin som trots att det börjar få lite ålder fortfarande känns ungt och stringent.

Det är mörkfruktigt, sött och smakrikt. I frukten finns begynnande mognadstoner med smak av fikon och dadlar men ännu är det tonerna av mörka plommon och körsbär samt svarta vinbär som är mer framträdande. Eftersmaken är lång, ekfaten ger en liten silkighet men också kryddighet som tillsammans med en fin örtighet ger vinet en härlig ton och balans.

Det är riktigt fint just nu men går också att lagra, det bör ha en fin utveckling under de kommande 10-15 åren.
Beställ på systembolaget.se
Bild på en vinranka med vindruvor