Rött vin, Rhone, Frankrike

E. Guigal La Mouline 2018 Côte-Rôtie

Flaska-Rött

beskrivning:

E. Guigal La Mouline 2018 Côte-Rôtie är ett rött vin från norra Rhone i Frankrike. Druvorna kommer från en vingård i Côte Blonde med 89% syrah och 11% viognier.

Côte-Rôtie är det nordligaste vindistriktet i Rhône och kanske det allra bästa, i kamp med Hermitage. Har du inte provar vin här ifrån är det hög tid. Detta är ett av de så kallade La-la-la vinerna från E. Guigal, dvs La Mouline, La Landonne och La Turque, alla tre är strålande och bör vara bucket list wines för alla som älskar vin.

Recension:

E. Guigal La Mouline 2018 Côte-Rôtie är ett av de vinerna du inte vill släppa ifrån dig när du väl provat det, du vill bara ha lite till för att det är så gott och pockar på din uppmärksamhet från första sippen till den sista. Vinet har en en palett av smaker från röda bär som jordgubbar, hallon och vinbär kantat av blåbär och blommor. Det är å ena sidan charmigt och förföriskt och å andra sidan seriöst stringent. Här finns snyggt integrerade tanniner som ger vinet riktning och fina ekfatstoner som ger en ram. Avslutet är långt och ger en fyllighet till frukten med inslag av ekfatskryddor och en fräschör med en fin stensälta som aldrig riktigt vill ebba ut. Det är helt enkelt riktigt gott!

Trots mina superlativ är det just nu egentligen för ungt, vad man smakar är potentialen av perfektion. Jag skulle tippa på att det behöver 5-7 år i källaren för att börja leverera och därefter kommer det att fortsätta att utvecklas över mycket långt tid.
Bild på en vinranka med vindruvor