Rött vin Rhone

E. Guigal Ermitage Ex Voto Rouge 2019

Flaska-Rött

beskrivning:

E. Guigal Ermitage Ex Voto Rouge 2019 är ett rött vin från berget Hermitage i Norra Rhone. Vinet görs på druvor från fyra olika vingårdslägen på berget, Bessards, Greffieux, L’Hermite och Murets som Guigal köpte år 2000 av De Vallouit och J. L. Grippat. Det är gjort på 100% syrah från vinstockar med en ålder på 50-90 år.

Recension:

E. Guigal Ermitage Ex Voto Rouge 2019 är riktigt tillgängligsom ung med en energi som tar nacksving på mina smaklökar och inte släpper taget. Det är ett vin som borde läggas i källaren för att lagras. Det kommer jag dock ha svårt att göra, för det riktigt gott att dricka just nu!

Vinet är expressivt och smakrikt med en hedonistisk känsla. I smaken finns en mörk solvarm frukt med inslag av söta och syrliga körsbär samt björnbär och blåbär. Denna är kantad av djupa ekfatstoner och kryddor samt inslag av mörk kakao och piptobak. Avslutet bär med sig fräschör och stensälta som drar i gång saliveringen. Det bara att luta sig tillbaka och njuta av ett vin i absoluta världsklass.
Beställ på systembolaget.se
Bild på en vinranka med vindruvor