Vitt vin Rhone Frankrike

E. Guigal Ermitage Ex-Voto Blanc 2018

Flaska-Vitt

beskrivning:

E. Guigal Ermitage Ex-Voto Blanc 2018 är ett vitt vin från berget Hermitage i norra Rhône. Det är gjort på en blandning av druvorna marsanne (90%) och roussanne (10%). Vita viner från Hermitage tillhör de riktigt stora vinupplevelserna, särskilt om man låter dem lagras.

Recension:

Ermitage Ex Voto Blanc 2018 är ett fantastiskt vitt vin, men i yngsta laget just nu. Det är smakrikt, fylligt, koncentrerat och komplext.

I smaken finns vita och gula stenfrukter, vita vinbär, kvitten och toner av torkade apelsinskal samt kantas av vita blommor. Allt inpackat i en fin ekfatston som ger såväl struktur som smak av rostade nötter och kryddor. Vinet har en härlig balanspunkt mellan det smakrika och fräscha vilket ger ett elegant vin med massor av komplexitet och en bra spänning. Eftersmaken är lång, fokuserad och fräschören drar ut i en stensälta som drar igång saliveringen.

Som med de flesta vita viner från Hermitage så är de charmiga som unga, därefter går de ofta in i en tunnel innan de kommer ut igen med mer mogna och utvecklade toner. Det är då vinet verkligen skiner, om vi orkar vänta.
Bild på en vinranka med vindruvor