Vitt vin Frankrike Rhone

E. Guigal Condrieu La Doriane 2020

Flaska-Vitt

799:-

beskrivning:

E. Guigal Condrieu La Doriane 2020 är ett vitt vin från Condrieu, Rhône, Frankrike på druvan viognier.

Vita viner från Condrieu i norra Rhône är rundare, har mer kropp, lägre syra och högre alkohol än många andra vita viner. Strunta i det, de har en utmärkt balans och en helt fantastisk smak. Vi borde alla dricka mer viner från Condrieu!

Recension:

E. Guigal Condrieu La Doriane 2020 är något speciellt. Det är smakrikt och fylligt med en stor smaklig koncentration. I smaken finns stenfrukter som aprikos och persikor samt söta äpplen kantade av en fin blommighet och stänk av exotiska örter. Trots att syran är låg finns det en riktigt fin fräschör och trots att alkoholen är hög känns det aldrig tungt eller hett. Eftersmaken är istället lång och mjuk och låter smakerna komma i våg efter våg mot gomseglet. Här kommer toner av mandelmassa, saffran, stenkryddighet och salinitet.

Detta är ett vin att njuta av, för sig självt eller med mat som lätt halstrad foie gras eller smakrika fiskrätter. Det är ett vin med elegans och komplexitet och det är vin som är gott just nu men som kommer utveckla sig fint under några år framöver.
Bild på en vinranka med vindruvor