Månadens Vinhus: Chateau Bonnet

Divinus de Château Bonnet 2018

Flaska-Rött

259:-

beskrivning:

Grunden till Bonnet och vingårdarna lades redan på 1500-talet. Då planterades de första vinstockarna på egendomen. Ett antal ägarbyten, den franska revolutionen och några sekler senare hamnade den till slut i den respektfyllda familjen Lurtons ägor. Detta var i slutet på 1800-talet. Det var också då som slottet fick sin nystart, tack vare Lurton, en av största och inte minst mest inflytelserika vinfamiljerna i Bordeaux. Det är framför allt vinpersonligheten André Lurton som har hjälpt många slott och lyft kvalitén.
Château de Rochemorin, Château Couhins-Lurton och Château La Louvière är säkerligen bekanta namn. Samtliga ingår i Lurtons vinimperium och en del av dem drivs idag vidare av Jacques Lurton, son till André. Han återvände till Bordeaux för att ta över ansvaret för familjeegendomarna efter att pappan gick bort.

Recension:

Stort och pampigt vin på 80 procent merlot och resten cabernet sauvignon. Lufta och njut av de saftiga röda bären och plommonen. Av de sandiga tanniner, cedertonerna och tobaksblad som kommer fram med tiden. Smått bländande i stilen, prisnivån och sin lovande framtid.
Beställ på systembolaget.se
Bild på en vinranka med vindruvor