Svenska flaggan

Hämtar annons

Rött vin Rhone

Guigal Côte Rôtie La Mouline 2019

4349:-

BeskrivningCôte Rôtie La Mouline 2019 är ett av tre de så kallade La La La vinerna av E. Guigal från Côte Rôtie, Norra Rhone. Det lever definitivt upp till epitet ikonvin, och som ett sådant är det förhållandevis billigt, trots att det gör ett stort hål i plånboken för de flesta.

Detta vin görs på 85-90% syrah och 10-15% viognier, alla druvor av avstjälkade. Det ligger mer än 40 månader på nya ekfat.
RecensionCôte Rôtie La Mouline 2019 är det mest lättillgängliga och charmiga vinet av det tre La La la vinerna som ungt, men det är också något enklare än sina två syskon. Dock bara något!

Vinet har en rik och inbjudande doft som lockar och pockar på dig så fort vinet hällts upp i glaset. Det är generöst, elegant och smakrikt med en härlig intensitet och energi. I smaken finns mörk frukt, röda ocg blå bär samt en härligt blommig örtighet. Ekfaten och tanninerna biter tag och ger struktur men är inte tuffa eller hårda. Vinet har en lång eftersmak med fin kryddighet och massor av charm. Det är riktigt bra nu, men kommer utvecklas fint med lagring om du klarar att hålla fingrarna borta, vilket blir svårt om du öppnar första flaskan! Ett vin för njutning redan nu!

  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum15 augusti, 2023