Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Continuum Proprietary Red 2019 - DinVinguide Continuum Proprietary Red 2019

Continuum Proprietary Red 2019

2399:-

BeskrivningEtt stort vin är ett verk av flera generationer. Continuum Estate bygger på en dynamisk och banbrytande familjehistoria där fyra generationer står bakom viner som kontinuerligt tagit Kaliforniskt vin till högre höjder. I dag lever familjen Mondavis passion och hårda arbete vidare genom tredje och fjärde generationens vinmakare; syskonen Tim och Marcia Mondavi och deras barn. Tillsammans har de grundat den framstående vinegendomen Continuum Estate.

Vinet har lagrats i totalt 22 månader på franska ekfat, varav 63% av faten var nya och resterande del 1 år gamla. En liten del av vinet lagrades i en amfora av betong. Vinet har buteljerats utan att klaras eller filtreras.
RecensionStorslaget vin från Sage Mountain Vineyard som är belägen högt uppe på Pritchard Hill, strax ovanför Oakville i Napa. Årgången 2019 består av Cabernet Sauvignon 50 %, Cabernet Franc 37 %, Petit Verdot 7 % och Merlot 6 %.
Stilen är tät, djup och intensiv. Cassis, boysenbär, plommon, viol och en fin blomning ton sätter tonen och tar vinet till en ny dimension. Tanninerna är finkorniga och vinet är gjort för en tids vila.
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum12 mars, 2023