Svenska flaggan

Hämtar annons

Rött vin Frankrike Bordeaux

Château Quintus 2021 (en primeur)

BeskrivningChâteau Quintus är ett rött vin från St. Emilion i Bordeaux. Namnet är nytt sedan Domaine Clarence Dillon köpte det år 2011. Då köpte de egendomen Chateau Tertre Daugay, år 2013 utökades den med vingårdarna från Chateau L'Arrosee och 2021 med vingårdarna Château Grand-Pontet. Detta gör att Château Quintus idag omfattar ca 45 hektar med vingårdar inom appellationen.
RecensionChateau Quintus 2021 (en primeur), med andra ord ett fatprov. Vinet har ännu inte uppnått riktig balans men vi får en föraning av vad som ska komma och denna årgång har potential. Frukten är varm och fyllig, domineras av mörka frukter och bär och vinet har en karaktär då cabernet francen sticker igenom. Det har också en riktigt fin fräschör som kommer balansera vinet fint. Ekfaten är tydliga men snygga, tanninerna, greppar fint och avslutet är långt och kryddigt med en viss kaffe- och chokladton. Det har bra potential men det kommer ta några år innan man känner de finare nyanserna i vinet.

Château Quintus kan sägas vara modernt i stilen men är uppenbart från högra stranden och förhåller sig fint till sina olika arv. Ett riktigt bra vin!
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum5 juli, 2022