Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rött vin Frankrike Bordeaux

Château Quintus 2019

1089:-

BeskrivningChâteau Quintus är ett rött vin från St. Emilion i Bordeaux. Namnet är nytt sedan Domaine Clarence Dillon köpte det år 2011. Då köpte de egendomen Chateau Tertre Daugay, år 2013 utökades den med vingårdarna från Chateau L'Arrosee och 2021 med vingårdarna Château Grand-Pontet. Detta gör att Château Quintus idag omfattar ca 45 hektar med vingårdar inom appellationen.
RecensionChâteau Quintus 2019 är en riktigt bra årgång av detta vin, kanske den bästa hitintills som jag provat.

Vinet är uppenbarligen ungt och frukten fyllig med smaker av svarta vinbär, plommon, körsbär, björnbär och blåbär kantat av blommiga örter. Strukturen bär vinet med mogna tanniner och ganska tydliga ekfatstoner. Vinet har en härlig fräschör och längd, avslutet är riktigt långt och lite cab franc kryddigt. Alkoholen är i högsta laget, men vinet har en riktigt fin balans så detta är inget man störs av smakmässigt. Det är charmigt nu, men du bör hålla på det minst ett par år till för att få det i riktig balans. Om du vill uppleva dess fulla potential bör du dock glömma bort det något årtionde eller två.

Château Quintus kan sägas vara modernt i stilen men är uppenbart från högra stranden och förhåller sig fint till sina olika arv. Ett riktigt bra vin! Det är ett vin som blir bättre och bättre för varje årgång.
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum8 augusti, 2022