Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rött vin Frankrike Bordeaux

Château Quintus 2016

BeskrivningChâteau Quintus är ett rött vin från St. Emilion i Bordeaux. Namnet är nytt sedan Domaine Clarence Dillon köpte det år 2011. Då köpte de egendomen Chateau Tertre Daugay, år 2013 utökades den med vingårdarna från Chateau L'Arrosee och 2021 med vingårdarna Château Grand-Pontet. Detta gör att Château Quintus idag omfattar ca 45 hektar med vingårdar inom appellationen.
RecensionChâteau Quintus 2016 är fylligt, smakrikt och elegant men med ganska tydliga tanniner. Det är ungt och frukten är fullödig med toner av mörka körsbär, plommon och björnbär. Vinet har tydliga men snyggt hanterade ekfat och en silkeslen struktur och en fin lite kryddig avslutning. Detta är ett elegant vin med mycket smak och ett vin som tjänar på att lagras, åtminstone 15-20 år till för att uppnå sin fulla potential, det är dock charmigt redan nu, särskilt tillsammans med mat.

Château Quintus kan sägas vara modernt i stilen men är uppenbart från högra stranden och förhåller sig fint till sina olika arv. Ett riktigt bra vin!
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum8 augusti, 2022