Rött vin Frankrike Bordeaux

Château Quintus 2015

Flaska-Rött

beskrivning:

Château Quintus är ett rött vin från St. Emilion i Bordeaux. Namnet är nytt sedan Domaine Clarence Dillon köpte det år 2011. Då köpte de egendomen Chateau Tertre Daugay, år 2013 utökades den med vingårdarna från Chateau L'Arrosee och 2021 med vingårdarna Château Grand-Pontet. Detta gör att Château Quintus idag omfattar ca 45 hektar med vingårdar inom appellationen.

Recension:

Château Quintus 2015 känns fortfarande ungt och spänstigt. Doften är lätt floral och bär med sig mörka bär med en hint av fruktsötma. Frukten är koncentrerad och i smaken finns solmogna lite varma mörka och röda körsbär, plommon, björnbär och svarta vinbär. Vinet har snygg struktur med viss ekfatskänsla och tydliga tanniner. Avslutet är långt, örtigt och har en visas blyertston. Detta är ett vin med karaktär från en generös årgång vilket gör vinet tillgängligt som ungt. Här det frukten som står i centrum, men det är inte utan komplexitet och elegans. Kommer utvecklas fint men jag gillar det också som är nu och sannolikt de närmaste 3-5 åren.

Château Quintus kan sägas vara modernt i stilen men är uppenbart från högra stranden och förhåller sig fint till sina olika arv. Ett riktigt bra vin!
Bild på en vinranka med vindruvor