Rött vin USA

Chateau Montelena Estate Cabernet Sauvignon 2008

Flaska-Rött

beskrivning:

Chateau Montelena är en gammal amerikansk vingård med en historia som går tillbaka till 1882. Vingårdarna ligger i Napa Valley. De är kända för att deras chardonnay var ett av vinerna som vann blindprovningen emot franska viner år 1973 i "Judgment of Paris". Historien slutar inte där, de gör än idag fantastiska viner, vita såväl som röda.

Chateau Montelena Estate Cabernet Sauvigion är Montelenas flaggskepp när det kommer till dess röda viner. Just nu säljs årgång 2009 på bolaget.

Recension:

Chateau Montelena Estate Cabernet Sauvignon 2008 är ett vin som trots viss ålder ändå känns ungt och fräscht.

I smaken kan man ana lite ålder, ekfaten och tanninerna är mjuka och runda men frukten känns ännu pigg och spänstig. Smaken är djup med toner av svarta vinbär. mörka körsbär och plommon kantat av lite sötare hallon toner. Frukten kantas av torkade örter, ekfatskryddighet med smak av piptobak. Avslutet är långt, ganska mjukt och fyllt med toner av söta aromatiska örter och en viss kalkig mineralitet som ger ökad fräschör.

Vinet är i en riktigt charmig fas där det ungdomliga och mogna möts, balansen är utmärkt och vinet visar upp sina mer komplexa toner i avslutet. Drick till mat eller njuta av det framför grillen eller en brasa i öppna spisen.
Bild på en vinranka med vindruvor