Rött vin USA

Chateau Montelena Estate Cabernet Sauvignon 2018

Flaska-Rött

beskrivning:

Chateau Montelena är en gammal amerikansk vingård med en historia som går tillbaka till 1882. Vingårdarna ligger i Napa Valley. De är kända för att deras chardonnay var ett av vinerna som vann blindprovningen emot franska viner år 1973 i "Judgment of Paris". Historien slutar inte där, de gör än idag fantastiska viner, vita såväl som röda.

Chateau Montelena Estate Cabernet Sauvigion är Montelenas flaggskepp när det kommer till dess röda viner. Just nu säljs årgång 2009 på bolaget.

Recension:

Chateau Montelena Estate Cabernet Sauvignon 2018 är ett vin med fantastisk potential men det är för ungt för att ge den riktigt stora upplevelsen just nu om än charmig om du låter det lufta ordentligt.

Frukten är djup, koncentrerad och har såväl inslag av mörka frukter och såsom svarta vinbär, mörka körsbär och plommon som en under liggande rödfruktighet som ger vinet brillans och dimensioner. Tanninerna är tydliga men ända välintegrerade och ekfaten håller ihop vinet och ger en fin kryddighet. Eftersmaken är lång, kryddig och lite aromatiskt örtig.

Jag skulle låta vinet ligga i minst 3-5 år så det får chansen att visa sitts sanna jag. Det kommer därefter att utvecklas fint i många år framöver. Detta är ett vin som visar att du kan vara elegant och massor med finess men också ha mycket kraft och framåtenergi.
Bild på en vinranka med vindruvor