Vitt vin USA

Chateau Montelena chardonnay 2020

Flaska-Vitt

beskrivning:

Chateau Montelena är en gammal amerikansk vingård med en historia som går tillbaka till 1882. Vingårdarna ligger i Napa Valley. De är kända för att deras chardonnay var ett av vinerna som vann blindprovningen emot franska viner år 1973 i "Judgment of Paris". Historien slutar inte där, de gör än idag fantastiska viner, vita såväl som röda.

Recension:

Chateau Montelena chardonnay 2020 är ett riktigt ungt och fräscht vin med en härlig citruston. I smaken finns såväl solmogna citroner som grillade citron, gröna äpplen och fin örtighet. Vinet har ett underliggande djup som bara väntar på att få komma fram och en ekfatsstruktur utan att smaka ek. Eftersmaken är lång med inslag av blommiga örter och fräschören byggs på en av lite kalkig salinitet.

Detta är ett elegant och friskt vin som går utmärkt att dricka ungt men kommer få mer djup och komplexitet med lagring. Det kommer utvecklas fint i åtminstone 10 år framåt.

Ett härligt vin att njuta av en varm sommardag eller till mat såsom grilla och stekt fisk, kyckling eller somriga sallader.

Just nu säljs Chateau Montelena chardonnay 2019 på Systembolaget.
Bild på en vinranka med vindruvor