Rött vin, Nizza, Piemonte Italien

Bersano Generala riserva 2018 Nizza

92/100

Flaska-Rött

220:-

beskrivning:

Bersano Generala riserva 2018 Nizza är ett rött vin från Nizza, Monferrato, Piemonte, Italien. Vinet är gjort på druvan barbera. Vineriet grundades av Giuseppe Bersano år 1907. Vingården Cascina Generala i Agliano Terme köptes 1995 och är 53 hektra stor. Bersano har flera vingårdar på andra platser i Piemonte.

För att klassificeras som Nizza DOCG måste vinerna ha lagrats minst 18 månader, varav minst sex månader på fat. Druvorna ska ha plockats för hand och vinet ska hålla minst 13% alkohol.

2018 är en årgång med hög potential i Nizza.

Just denna årgång finns inte på Systembolaget för tillfället, men årgång 2016 finns att beställa (Nr 78431, 220:-), det är detta vin vi länkar till nedan.

Recension:

Smakrikt och friskt med en rik fruktighet. I smaken finns röda körsbär, jordgubbar, plommon och björnbär kantat med viol och färska örter. Taninnern är avrundade och ekfaten ger struktur samt en fin kryddighet med inslag av kaffe och choklad. Avslutet är långt, kryddigt och bär med sig lite stensälta som ökar på fräschören. En riktig charmör med såväl djup som komplexitet.

Betyg - 92

Beställ på Systembolaget
Bild på en vinranka med vindruvor