Svenska flaggan

Hämtar annons

Rött vin Italien Piemonte Nizza

AnssèmaA Cascina Giovinale Nizza 2018

ca 25 euro:-

BeskrivningAnssèmaA Cascina Giovinale Nizza 2018 är ett rött vin som produceras i Nizza, Monferrato, Piemonte, Italien. Vinet är gjort på druvan barbera. Cascina Giovinale är en vingård med sitt vineri I Nizza Monferrato där de har sju hektar med vingårdarna på San Nicolao kullen, på cirka 260 meter över havet. Jordmånen består främst av kalkrika märgeljordar och stockarna för detta vin planterades år 1960.

För att klassificeras som Nizza DOCG måste vinerna ha lagrats minst 18 månader, varav minst sex månader på fat. Druvorna ska ha plockats för hand och vinet ska hålla minst 13% alkohol.

2018 är en årgång med hög potential i Nizza.
RecensionDetta är ett härligt vin med en fin koncentration och bra syra. I smaken finns röda och mörka körsbär, björnbär, svarta vinbär och tranbär kantat av torkade örter samt blommor. Vinet har en lätt ekfatston och fina tanniner och ett långt avslut med viss ekfatskryddighet. Det är ett elegant vin med lätta rustika undertoner som ger det personlighet, det är riktigt bra just och det kommer att utvecklas fint framöver!
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum2 november, 2023