Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Vitt vin Portugal

Alvarinho Contacto 2015 Anselmo Mendes

BeskrivningAlvarinho Contacto 2015 är ett vitt vin av Anselmo Mendes från Monção e Melgaço, Vinho Verde, Portugal. Namnet Contacto kommer från att en del druvorna har haft längre skalkontakt i syfte att ge mer struktur. Monção e Melgaço är den nordligaste delen av Vinho Verde som framförallt är kännt som det bästa området för druvan alvarinho. Området gränsar till Spanien och vinområdet Rias Baixas, tillsammans delar de influenserna från floden Minho.
RecensionAlvarinho Contacto 2015 visar att alvarinho ger viner som är utmärkta att lagra. Årgång 2015 är helt fantastisk just nu! Här finns en härlig fräschör kombinerat med en fin frukt som har såväl djup som ungdom. I smaken finns citrustoner av såväl citron som lime, ananas och vita stenfrukter. Vinet har en härlig struktur med en hint av taninstruktur som ger lite grepp. Avslutet här långt med en fin havston i avslutet som bygger på fräschören och liten lätt hint av skalbeska.

Vinet har fått lite mer volym och kropp med lagringen och nu känns också att vinet har legat en kortare tid på sin jäst. Vinet går att lagra ytterligare några år för ytterligare utveckling men är i en riktigt fin fas just nu. Jag skulle välja att njuta av det inom det kommande året.
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum13 april, 2022