Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rött vin PortugalCasa Ferreirinha vinha grande

Casa Ferreirinha Vinha Grande 2019

Rött vin,Flaska

139:-

RecensionCasa Ferreirinha Vinha Grande 2019 är ett rött vin från Douro i Portugal. Det är gjort på en blandning av 40% touriga franca, 30% touriga nacional, 25% tinta roriz och 5% tinta barroca. Vinet är gjort för att representera Douro och är därför också en blandning av vin från två delar av Dourodalen, Cima Corgo och Douro Superior.

Casa Ferreirinha Vinha Grande 2019 är ett riktigt härligt rött vin med en generös frukt som drar åt det mörkfruktiga och en riktigt härlig fräschör. I smaken finns mörka frukter, röda körsbär, lila plommon, björnbär kantat av viol och vilda örter. Vinet har en fin struktur med friska tanniner och en mjuk ekfatskaraktär. Avslutet är långt och lite kryddigt med en hint av mocca. Smakrikt, elegant och med viss komplexitet, det passar utmärkt till grillat kött och grytor.

Vinet är utmärkt när det släpps men det är också ett vin som vinner på lagring som kommer utvecklas bra i källaren under åtminstone 15-20 år, sannolikt länge. Med lagring kommer också komplexiteten att öka.
  • Publiceringsdatum31 juli, 2022
Grillad flankstek

Passar med

Grillad flankstek och krossad färskpotatis med gräslök och smör