Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Wine Paris vinexpo 2022
Skriven av Anders Levander

Wine Paris vinexpo 2022

Vinvärlden börjar vakna upp efter en förlamande pandemi. Först ut är Wine Paris vinexpo 2022. En riktig vinmässa äntligen och i Paris. Smaka på den. Det har vi på DinVinguide.se gjort.

Wine Paris vinexpo 2022

Äntligen har vinvärlden börjat vakna upp. Det märks så tydligt att det har varit ett vakum under två år. Alla är oerhört kontaktsugna. Många vill träffas, prata och prova vin. Det är underbart för en vinperson. Vad är bättre plats att träffas på när det gäller vin, än Paris. Jag måste säga att vinmässa i Paris har varit lyckad. Det beror inte bara på att alla är öppna och hungrande efter att träffas irl.

Något som jag tar med mig hem är en smak av ett välorganiserat event med kvalitet. En annan känsla är att de flesta vinproducenterna tog tillfället i akt och ville visa upp det bästa man har. Det är dessa faktorer som avgör en mässas kvalitet och bestående intryck anser jag. Detta har arrangörerna lyckats med. Vidare var det ett lugn och harmoni över hela mässan vilket överraskande oss tre besökare. Denna känsla var viktig märkte vi då man sparar en hel del energi på att inte stressa runt som en nackad kyckling i mässområdet.

Vi fokuserade framförallt på Frankrike och dess vinskatter. Vinområden som Champagne, Bordeaux, Rhône och Bourgogne var rikligt representerat. Det var inte bara faktumet att många av områdenas toppodlare fanns närvarande utan att de även visade upp sina bästa viner. Detta är spännande för en vinjournalist. Men även mindre kända och små producenter fanns på plats och gav ett djup i utbudet av vinerna och vinstilar.

Några personer i vimlet på mässgolvet.

Eric Edlund på We & Wine.

– Staden Paris är en viktig faktor. Det är lätt att resa hit och det finns hotell och en välfungerande infrastruktur.

–  Mångfalden av olika typer av producenter. Både stora och små vinproducenter är närvarande och med olika profiler. Både dyrt och billigt vin, ekologisk och traditionellt vin. En annan faktor är den franska närvaron men dock inte helt dominerande.

  • Mässan ligger kalendariskt tidigt på året, en stor del av vinåret återstår för planering och lanseringar.
  • Jag hoppas att mässan växer med ännu fler franska inslag då Frankrike är kanske det mest spännande vinlandet för närvarande.

Lotta Liden, VD på Wine Affair.

  • Det var så härlig stämning, alla ville ses efter pandemin. Det var glädje och energi som genomsyrade eventet.
  • Då pandemin fortfarande förlamar vissa delar i världen saknades en del människor från bla Asien och Amerika.
  • Jag tror att i fortsättningen kommer man välja en mässa. Valet kommer sannolikt stå mellan Pro Wein i Tyskland eller denna mässa i Paris. Framtiden får utvisa vilken mässa som kommer vinna denna kamp.

Magnus Reuterdahl vinskribent på DinVinguide.se

  • Som vinskribent slår utbudets mångfald och inte minst relevans mig. Det gör det lätt att få inspiration och kunskap för mitt arbete.
  • Sortimentet var mycket generöst och hade djup. Både enkla och mer exklusiva viner exponerades.
  • Franrikes vinregioner täcktes på föredömligt sätt. Även mindre kända apellationer fanns tillgängliga.
  • Staden Paris är även en lockande aspekt.
Även en av Langhes topproducenter var på plats. Federico Ceretto visade upp sina baroloviner.

Wine Paris vinexpo 2022

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Anders Levander

Anders Levander

Anders är redaktör för Wine Publishing och ansvarig för det skrivna. Fokusområden är Italien, Frankrike och Tyskland.Två böcker har hittills producerats, vilka handlar om Chablis- och Languedocs viner

Läs mer om Anders

Läs mer