- Anders Levander
Vin till fiskgrytan
Vin till fiskgrytan
Jag är mycket förtjust i både fisk och skaldjur. Det är kanske alla mina år på sjön som seglare som påverkat mig, vem vet. Varje helg blir det något som simmat eller kravlat i havet eller i sjön. Jag tar ofta till vara allt rens och skal och kokar min egen fiskfond. Prova, det gör stor skillnad. Läs om mina val av vin till fiskgrytan.
Vin till fiskgrytan
Jag sparar alltid mindre bitar av fisk som jag anrättar under helgen. Det kan vara bitar av torskrygg, marulk, piggvar, sej och andra fisksorter jag brukar tillaga. Dessa små bitar är guld värda om du ska göra en fiskgryta. Blandningen av olika fisksorter tillsammans med skaldjur är det som gör skillnad. Har du även egen fiskfond gjord på skal och fiskrens har du en annan skatt till din måltid. Jag gillar inte att kasta mat utan försöker alltid använda allt från det jag köpt in. Samma sak gäller de lite fulare delarna på grönsakerna. Det blir perfekt till en fond.
Glöm inte att ta till vara skal och fiskrens. Det gör du din egen fiskfond på.
Nedan finner du några av våra recept. Ett tips på en fond gjord på räkskal. Vidare ett par recept på spännande fiskgrytor.
Jag dricker gärna både rött och vitt vin till min fiskgryta
Vin till fiskgrytan
DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!
Vin till fiskgrytan
DryckesListan.se är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. Genom våra topplistor vill vi hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. Vi bjuder även på recept och i våra topplistor hittar du de drycker vi anser vara bäst för tillfället, matchat med skräddarsydda recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!
Anders Levander
Anders är redaktör för Wine Publishing och ansvarig för det skrivna. Fokusområden är Italien, Frankrike och Tyskland.Två böcker har hittills producerats, vilka handlar om Chablis- och Languedocs viner
Läs mer om Anders