Fredagstipset 12 hos DinVinguide.se

Kristi himmelsfärdsdag och klämdag. Hur ska denna helg firas och vad skall vi välja för dryck? Vårkyckling eller grillat? Vädret får nog avgöra om vi sitter ute i helgen. Läs Fredagstipset 12 hos DinVinguide.se.

Fredagstipset 12 hos DinVinguide.se

Cava Brut Organic

SB# 77104
Pris 79:-

En ny spännande cava som är både frisk och stram. Blandningen chardonnay och macabeo till lika delar skapar här en riktigt bra cava för sitt pris. Vinet passar till både fördrink och till maten. Friska gula äpplen och bra syra. Vinet är ekologiskt vilket inte gör det hela sämre. Cavaproducenterna har stramat upp sin kvalitet under senare år vilket är positivt.

Bruschetta di Cavini

LÄS MER

Annons:

Fredagstipset 12 hos DinVinguide.se

Chablis Clotilde Davenne, 2017

Nr 6307
Pris 169:-

Jag kommer precis hem från Chablis och en härlig provning med Clotilde Davenne. Hennes viner gör mig alltid glad. Friska och lättillgängliga som har ett typiskt uttryck för en bra chablis. Detta är hennes adelsmärke. Glöm fotots årgång, det är årgång 2017 som gäller. En mycket bra årgång som kan lagras många år. Skruvkorken är ett plus. Läs gärna min artikel om Chablis årgångar nedan.

Fredagstipset 12 hos DinVinguide.se

Marqués de Riscal Reserva, 2014

Nr 2573
Pris 159:-

Ett rötjut som faktiskt inte är ett rötjut utan ett klassiskt bra kvalitetsvin. En Rioja som passar till det mesta. Även till vit fisk, tro mig det är riktigt gott. En stabil producent som är ett säkert val för er som gillar klassisk Rioja. En trevlig kompanjon till den grillade entrècôten.

Läs mer

Fler artiklar