Svenska flaggan
DryckesListan.se din hjälp på Systembolaget - DinVinguide
Skriven av Anders Levander

DryckesListan.se din hjälp på Systembolaget

Vi på Wine Publishing har jobbat vidare med en mycket populär onlinesida. DryckesListan.se är din hjälp när du ska välja bästa vinet på Systembolaget.

DryckesListan.se din hjälp på Systembolaget

Du vet hur det är när du står i kön och ska köpa vin på Bolaget. Fantasin tryter, du är stressad så du köper det gamla vanliga. Inget fel i det men ibland kan det ju vara kul att pröva något nytt och fräscht. Vi har sedan några år tillhandahållit redaktionens egna bästa val av vin i olika kategorier. För vin upp till 250 kronor. De olika kategorierna där vi varje vecka daterar upp bästa viner är; rött, vitt och mousserande vin på flaska. Vidare provar vi även olika vinboxar för rött, vitt och rosévin. Sist men inte minst har vi en kategori under Systembolagets senaste märkning nämligen hållbart val. Vi har även såklart en lista på alkoholfria drycker.Vi lägger ned ett stort jobb varje vecka i att uppdatera oss på de bästa alternativen som finns på Systembolaget. Vi har satt en gräns för viner upp till 250 kronor. Givetvis tar vi höjd för om vinet kostar 99 kronor och exempelvis jämförs med ett vin för 200 kronor i samma kategori.

När man provar så mycket vin som vi faktiskt gör så märker man att det ofta är stor skillnad i uttryck i vinet och inte minst vinets kvalitet. Vi vill med DryckesListan.se vara din hjälp att redovisa vår uppfattning och bedömning av det svenska vinutbudet. Du är konsumenten, vi ger dig vår uppfattning av vinerna i våra recensionerna.

Till varje vinval ger vi även ett tips på en maträtt som passar till, för att hjälpa och ge inspiration till dig i köket. Mat och vin hänger så intimt samman tycker vi.

Bild från DinVinGuide
Du vet hur det är när du står i kön på Bolaget....är du stressad tar du det gamla vanliga...

På våra topplistor hittar du betygsatta viner i alla prisklasser och för alla tillfällen. De väljs ut genom vår inbyggda databas som hämtar en ny lista varje natt mellan söndag och måndag. På så sätt kan du starta varje vecka med de senaste vintipsen. Vår redaktion har som ledstjärna när vi provar vin ”är vinet så bra att provaren kan tänka sig ett glas” ja då ska det recenseras in i databasen. Sedan hämtar databasen automatiskt ut veckans lista med senast inlagd recension med högst betyg i fallande skala per kategori. Det är en lista med våra bedömningar som vi alltid kan stå bakom.

Vi tar vårt jobb på stort allvar att hitta de bästa vinerna på marknaden. Vår topplista hjälper dig att göra ditt val, men det stannar inte där. Vi matchar också varje vintips med ett recept från vår stora databas av egna genomlagade recept.

Du kan även använda dig av vår receptbank där du kan söka dig igenom tusentals recept. När veckans lista har bytts, då tar vi inte bort vinrecensionerna utan de hamnar i vår funktion ”dryckesutforskaren” en databas där du kan inspireras och söka efter alla våra recenserade viner. Även viner som överstiger priset 250 kronor hittar du på vår systersite DinVinguide.se.

Premiär för nya DryckesListan.se med en rykande färsk topplista kommer ut måndag morgon!
Bild från DinVinGuide
DryckesListan.se visar våra bästa val av vin inom olika kategorier.

DryckesListan.se din hjälp på Systembolaget

Vi på Wine Publishing provar vin varje dag. Vår redaktion på fem personer har mer än hundra års gemensam erfarenhet av att prova viner från hela världen. Jag kan som redaktionschef säga att vi är mycket erfarna i att bedöma olika viner. Ofta är vi fem även inbjudna att sitta i olika juryer för att bedöma vin runtom i Europa och även i Sverige. Vår erfarenhet och vinkännedom är grunden för dessa uppdrag. Dessa inbjudningar skulle inte komma utan en mångårig erfarenhet av vinprovning.  Vi är stolta för våra bedömningar som hela tiden hålls aktuella med sin uppdatering varje måndag morgon.

Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide

Bild från DinVinGuide

DryckesListan.se din hjälp på Systembolaget

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Anders Levander

Anders Levander

Anders är redaktör för Wine Publishing och ansvarig för det skrivna. Fokusområden är Italien, Frankrike och Tyskland.Två böcker har hittills producerats, vilka handlar om Chablis- och Languedocs viner

Läs mer om Anders

Läs mer