Svenska flaggan

Guider

Spellista

Din guide om vin och mat

 • Spaghetti

  Spaghetti

  Skaldjurspasta.

 • Risi e Bisi

  Risi e Bisi

  Risi e Bisi betyder snabbt förklarat ris med ärtor.

 • Merluzzo gratinato…en nyttig men snabblagad rätt!

  Merluzzo gratinato…en nyttig men snabblagad rätt!

  Gratinerad torsk.

 • Bruschetta

  Bruschetta

  Lax-Bruschetta med tomat och basilika är en utmärkt entrérätt. En tomatröra med basilika, olivolja och kryddor serveras på det grillade brödet ingnidet med vitlök.

 • Hemma provning

  Hemma provning

  Vinprovning online.
  Med de här onlinekurserna är du redo att ordna din egen vinprovning hemma. Gå gärna kursen tillsammans med andra och dela upplevelsen. Varför inte samla dina vänner för en gemensam vinprovning hemma? Oavsett tidigare kunskaper finns mycket att lära under denna provning som på ett underhållande sätt ger vinintresset nya dimensioner.

 • Langlois-Crémant de Loire Brut, nr 7405. 125 kr

  Langlois-Crémant de Loire Brut, nr 7405. 125 kr

  Langlois-Crémant de Loire Brut, nr 7405. 125 kr
  Krämig och rik crémant, med drag av kalk, mineral, krossade stenar och gråpäron. Innehåll är 60 % chenin blanc, 20 % chardonnay och 20 % cabernet franc. En liten del är dessutom reservevin, för att ge extra tyngd till vinet. Crémant måste ligga minst 1 år på sin jästfällning i Loire. Denna har legat 36 månader på sin; enbart för den svenska marknaden.
  Ungefär tre timmars bildfärd, sydväst om Paris, ligger Loiredalen längs med floden Loire. Området är känt för sina vackra slott och särskilt för sina viner. Här finns allt från lättare rött på cabernet franc till riktigt söta viner på chenin blanc.
  Ett av de kända slotten är Langlois-Chateau, som producerar bland annat crémant. Langlois-Chateau grundades 1885, men ägs sedan 1973 av Societé Jacques Bollinger. Vinhuset är framför allt erkända för sina mousserande viner, crémant, gjorda på de lokala druvsorterna cabernet franc och chenin blanc. Man producerar även rött och rosé, gjort på cabernet franc och vita viner på chardonnay och sauvignon blanc. Produktionen ligger på cirka 700.000 flaskor om året. Sedan 2010 gör man också ett sött vin, på 100 % chenin blanc, med otrolig koncentration och sötma.

 • Årets rosé 2018 Grande Recolte

  Årets rosé 2018 Grande Recolte

  2018 Grande Recolte
  Frankrike, Provence, Côtes de Provence

 • Taittinger Brut Réserve

  Taittinger Brut Réserve

  Nr 7422 Pris 405:-

 • Freixenet Nr 7738 Cordon Negro Brut 89:-

  Freixenet Nr 7738 Cordon Negro Brut 89:-

  Cordon Negro består av de tre traditionella cavadruvorna med övervägande parellada och macabeo och 25 % xarel-lo. Vinet andas ursprung och har pigga bubblor, fin fräschör och rent och uppfriskande avslut. I karaktären nyslaget hö, solmogen citron, mandelmassa, äpplen, nybakat bröd, svaga örtiga toner samt trevlig grapebeska
  https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/freixenet-773801

 • El Miracle Nr 7700 Cava Brut 79:- FYND!

  El Miracle Nr 7700 Cava Brut 79:- FYND!

  En cava i modern stil med friska inslag av citrus, gula äpplen, mineralitet och vita blommor.Perfekt som aperitif och till kycklingrätter.
  Fynd
  https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/el-miracle-770001