Svenska flaggan

Guider

Spellista

Allt om champagne med Fredrik Schelin

 • Ärtsoppa och champagne, kan det vara något?

  Ärtsoppa och champagne, kan det vara något?

  Funkar verkligen ärtsoppa med champagne?

 • Rundtur på champagnehuset Bollinger

  Rundtur på champagnehuset Bollinger

  Följ med runt huset Bollinger med Cyril Delarue sjätte generationen i Bollinger familjen.

 • Cyril Brun Chef de Cave Champagne Charles Heidsieck

  Cyril Brun Chef de Cave Champagne Charles Heidsieck

  @bestchampagne.se
  Cyril Brun Chef de Cave Champagne Charles Heidsieck
  Zoom tasting with swedish consumers on Instagram

 • Bollinger La Grande Année

  Bollinger La Grande Année

  Bollinger La Grande Année är presigechampagnen som endast produceras när skörden når en perfekt balans. Det är Bollingers tolkning av ett exceptionellt år som förtjänar att lyftas fram.
  Det här är husets prestigechampagne.
  Bollinger La Grande Année är vinet som bara framställs vid en perfekt skörd. 2012 var ett omväxlande år i Champagne. Trots en vädermässigt tuff start på året hämtade druvorna igen sig och levererade en skörd utöver ett vanliga. Så pass att vinhuset Bollinger valde att göra sin prestigecuvée Bollinger La Grande Année – ett vin som representerar ett stort år och som blir ”one of a kind” inför varje lansering.
  Vinet är alltid starkt pinot noir-drivet, då detta är en av grundpelarna i Bollingers mycket kraftfulla stil. För Bollinger La Grande Année 2012 ligger andelen på 65 procent. Resterande andel består av chardonnay för att addera friskhet och elegans. Druvorna kommer uteslutande från Grand- och Premier Cru-vingårdar, majoriteten i vinhusets egen ägo.
  Första jäsningen sker på gamla mindre ekfat som är mellan 5 till 40 år gamla. Bollinger har valt detta för att öka komplexiteten och lagringskapaciteten i vinet. Buteljen försluts med naturkork inför andra jäsningen och får vila i minst sex år på sin jästfällning. All hantering är enligt gamla och traditionella metoder som remuage och degorgering där allt sker för hand. Metoderna är ovanliga i Champagne då de är kostnads- och tidskrävande men för Bollinger finns det inga genvägar till sin unika stil. Madame Lilys vakande ande svävar lite extra över detta vin.
  Perfect pairing som proffsen
  Inför lanseringen av Bollinger La Grande Année 2012 fick stjärnkrogen Oaxen i Stockholm i uppdrag att sätta en meny till de båda vinerna – att skapa ”the perfect pairing”.

 • Champagne Vve Fourny & Fils

  Champagne Vve Fourny & Fils

  Champagne Vve Fourny & Fils Charles-Henry explains the harvest 2019 in Champagne.

 • Champagne sabrering

  Champagne sabrering

  Fredriks bubblor – Sabrering
  Att öppna champagne genom sabrering kan förhöja stämningen. Men hur gör man det bäst? Så man inte spiller ut de dyrbara dropparna.

 • Julklappen som bubblar av kunskap – champagne.

  Julklappen som bubblar av kunskap – champagne.

  Min kompanjon och tillika käre vän Fredrik Schelin har precis skrivit en bok om champagne och andra bubbel. Det är nog många som sett Fredrik i TVs morgonsoffor när han provar champagne med programledarna. Jag som själv skrivit om vin i många år och givit ut böcker är imponerad. Fredriks bok om bubbel är riktigt bra och det är en perfekt julklapp.

 • Palmer & Co Blanc de Noirs

  Palmer & Co Blanc de Noirs

  Härligt krispig Champagne med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat och blodapelsin.

 • Resa i Champagne

  Resa i Champagne

  En resa till Champagne är en upplevelse i sig. Champagne bjuder på ett vackert landskap med böljande kullar, gröna skogar och små pittoreska byar fulla av champagneproducenter.

 • Champagne Pertois Lebrun

  Champagne Pertois Lebrun

  I hjärtat av Côte des Blancs, Champagne, närmare bestämt i grand cru byn Cramant hittar man bröderna som brinner för framtidens champagne.
  Champagne Pertois-Lebrun
  grundades 1955 efter ett giftermål mellan Paul Pertois, en vinodlare från Cramant med Françoise Lebrun, en vinodlare från Le Mesnil-sur-Oger. Läs mer: http://www.dinvinguide.se/fredrikschelin/en-ny-stjarna-i-stan/