Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Nyheter i beställningssortimentet - DinVinguide
Skriven av Sofia Ander

Nyheter i beställningssortimentet

Beställningssortimentet har fått en rejäl och framför allt smakrik påfyllning. Köp ditt nyårsbubbel nu, dröm dig tillbaka till varma Mallis eller prova chardonnay i olika stilar. Här finns guldkorn till alla.

Snygga bubblor

Taittinger Comtes de Champagne Brut Blanc de Blancs 2006, nr 75978. 1350 kr

Det givna nyårsbubblet, dock inte till 12-slaget. Comtes ska behandlas med värdighet. 2006:an kan sparas i många år. Eller så dricker man den nu och njuter av den krämiga elegansen, det brynta smöret, krutröken och fräschören. Comtes är ren och skär champagnemagi. 

Taittinger Comtes de Champagne Brut Rosé 2006, nr 77735. 1800 kr

Rosén går så klart inte heller av för hackor. Däremot får den gärna sparas till några framtida nyårsaftnar. Den är stram och sval. Här finns till och med en antydan till tanniner tillsammans med lätt järniga inslag och smak av lingon, smultron och tranbär. 

2 x albarino

Turonia Albarino 2014, nr 79756. 159 kr

Stram och läskande spanjor, med massor av mineraler, grön citrus, melon, örter och uppiggande syra. Kan får vem som helst att bli rak i ryggen. Gjutet till skaldjuren. 

Muros de Meigaco Alvarinho 2013, nr 70333. 199 kr

Portugals motsvarighet stavas alvarinho, där en av stjärnskotten heter Anselmo Mendes. Mineraldriven och frisk alvarinho med både rondör och fetma, inlindat i toner av päron och citrus. 

2 x California dreamin’

Birichino Malvasia Bianca 2014, nr 70852. 149 kr

Malvasian från Birichino i Santa Cruz är alltid en favorit. Kul och personlig med sina läckra toner av fläder, bergamott, jasmin och kryddor. Prova till asiatisk. 

Birichino Jurassic Park Chenin Blanc 2014, nr 70807. 225 kr

Nej, detta är inget hopkok på gamla dinosaurieben utan en vingården som är planterad på historisk mark, rik på fossiler från Jura-tiden. Ett ungt vin, trots sin bakgrund. Lufta eller lagra. Här hittar vi häftiga toner av rökig och stenig mineral, vita blommor, mandel, några ylletrådar och fin längd och djup. 

ABC – ABout Chardonnay!

Oakridge Over the Shoulder Chardonnay 2013, nr 75337. 179 kr

Krispig och läskande chardonnay, med friska toner av grillad citron, mineral, lätt rökighet och gröna äpplen. Trött på Chablis? Här är vinet för dig. 

Oakridge Local Vineyard Series J & J D’Aloisio Chardonnay 2012, nr 70267. 269 kr

Det är inte ett dugg svårt att förstå varför Oakridge har vunnit en hel drös med priser och klassas som en av de främsta i Australien. Oakridge står för det nya svala Australien. Denna chard bjuder på krispig och fräsch elegans och smak av grillad citrus, vit och rosa grape, lätt nötighet och en strålande renhet. Bourgogne bör se upp.

Journeyman Chardonnay 2013, nr 70371. 389 kr

Cali-chard från familjen Seghesios nya projekt. Följer trenden med det lite mer fräscha och eleganta Kalifornien, där ek, smör och kola inte är ett vin-måste. Mineraldriven med fräscha toner av nektarin, persika, grape och massor med djup och längd. 

Due italianos

Millepassi Bolgheri Superiore 2011, nr 78695. 449 kr

Toppexemplar på att Bolgheri gör att göra lite svalare, lite friskare och stramare. Producenten Donna Olimpia 1895 bjuder på fräschör, snygga tanniner och sval frukt i form av körsbär, plommon och tranbär. Stiligt!

Barolo La Tartufaia Giulia Negri 2010, nr 74025. 649 kr för MAGNUM.

Urläcker Barolo med mustiga och syrliga smaker av körsbär, tranbär, torkade örter och mandel. Det är inte bara gott. Det är MAGNUMGOTT. 

Que viva Espana!

Torre Muga 2010, nr 74589. 499 kr

Mugas toppvin från en toppårgång. Vad blir det då? Jo, topp! Det blir inte så mycket bättre än så här i Rioja. Mineralfrisk och läskande rent med härlig syra och svala toner av körsbär, plommon, granatäpplen, tranbär och örter. 

Fangos Negre 2011, nr 79834. 209 kr

Längtar du tillbaka till sommaren på Mallis? Nu går den att få på glas i alla fall. Fangos från producente Toni Gelabert, bjuder på saftiga och örtiga smaker av granatäpplen, vinteräpplen, körsbär och ett fräscht avslut. 

Ses Hereves 2007, nr 72965. 359 kr

Samma producent, ett snäpp upp. Ett mer stramt vin, i en läcker Medelhavsstil med sina örter, vildhallon, jordgubbar och mineral. Ger sommarlängtan. 

Sofia Ander

Sofia Ander

Sofia Ander är värmländskan som under språkstudier i Barcelona, även upptäckte livets goda - vin. Vinintresset följde med hem och resulterade i flytt till Stockholm och sommelierstudier på Vinkällan

Läs mer om Sofia

Läs mer