- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Zucchiniplättar med fetaost och dill serverat med pestobulgur och tzatziki
Zucchiniplättar med fetaost och dill serverat med pestobulgur och tzatziki

Zucchiniplättar med fetaost och dill serverat med pestobulgur och tzatziki
Jag har skördat i trädgården och detta är ett par av mina favoritrecept för årstiden. Frasiga biffar med fin smak av dill och salt fetaost kompletteras fint av bulguren med pesto, rödlök och tomater. Tänker att kanske ska jag prova en dillpesto nästa gång, kan bli spännande. Tzatziki bidrar med syra, friskhet och ett sting av vitlök, så rysligt gott!
Zucchiniplättar med fetaost och dill serverat med pestobulgur och tzatziki 4 port
2 dl bulgur
1/2 rödlök
10 körsbärstomater
3/4 – 1 dl pesto (gärna hemgjord)
1 krm peppar
Koka under tiden bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skala, halvera löken och skiva den tunt. Halvera tomaterna. Blanda den varma bulgurn med pesto, rödlök och tomater.
Tzatziki:
yoghurt
gurka
vitlök
salt
dill
Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill.
