- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Zucchinikaka med limefrosting
Zucchinikaka med limefrosting
Zucchinikaka med limefrosting
Vi odlar väldigt mycket zucchini och sommarsquash. Varje år måste jag komma på eller hitta nya recept för att använda skörden. Den här zucchinikakan blev årets favorit. Förgyllde den redan saftiga kakan med en söt men lite syrlig limefrosting. Det blir en stor sats med två kakor, dela upp, frys in (utan frosting) och ta fram när du får besök.
Zucchinikaka med limefrosting (två formar om 1 1/2 l)
2 dl solrosolja eller annan neutral olja
4 dl farinsocker
4 dl fint riven zucchini
4 ägg
ca 7-8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk salt
3/4 dl créme fraiche
1 1/2 – 2 1/2 dl grovt hackade valnötter
Vispa olja och socker. Tillsätt zucchinin och äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt. Tillsätt blandningen omväxlande med créme fraiche. Vänd till sist ner valnötterna. Tillsätt ev mer mjöl (mjölmängden varierar veroende på zucchinins saftighet). Häll smeten i två smorda och bröade formar. Grädda kakorna i 175 grader, i ca 60 minuter på nedersta falsen i ugnen.
Frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred eller spritsa den över kakan.

