- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Veckans vegetariska: Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki
Veckans vegetariska: Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

Veckans vegetariska: Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki
Jag har mer och mer gått över till en mer vegetarisk kost även om jag då och då äter kött, fågel och fisk. Tänkte att jag skulle bjuda på mina vegetariska vardagsrecept som ofta är snabblagade och har mycket smak. Kanske kan du plocka ut delar som passar dig eller prova hela receptet. Jag har ett abonnemang på en stor ekologisk grönsakslåda som passar mig perfekt. Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda. Hoppas recepten kan ge dig inspiration och matglädje!
Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki 4 port
Biffar av kidneybönor:
2 frp kidneybönor (à 400 g)
2 ägg
2 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka koriander eller persilja, hackad
1/2 rödlök, finhackad
1/2 dl Maizena majsstärkelse
olja
Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, salt och peppar. Rör ner koriander/persilja, lök och Maizena i bönsmeten. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek ca 3 minuter på varje sida.
tjock yoghurt
gurka
vitlök
salt
dill
Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill.
Vitlöksstekta gröna bönor:
färska gröna bönor
vitlök
olja
salt
peppar
Stek bönor i olja på hög värme, lägg i hackad vitlök och salta. Slå på lite vatten och låt det koka bort. Klart!
MONTERING:
Lägg upp och ät, inga konstigheter!