- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Vaniljkräm perfekt som fyllning i tårta
Vaniljkräm perfekt som fyllning i tårta
Vaniljkräm perfekt som fyllning i tårta
Det här är en fantastiskt fin och tjock kräm att använda som tårtfyllning. Perfekt i gräddtårta eller prinsesstårta, passar på alla typer av kalas. Smaken går inte att jämföra med färdigköpta varianter, gör den själv och spara vitorna i en plastpåse i frysen.
Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 äggulor
1 1/2 dl maizena
50 g smör, rumstempererat
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort vaniljkrämen börjar tjockna, häll över i en kall skål. Tillsätt smöret, rör och låt smälta. Kyl vaniljkrämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn. Förvara i kylskåp med ett tätslutande plastfilm på ytan av krämen.
