Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

En snabblagad och fräsch laxrätt som kompletteras med en sallad för att bli en matig huvudrätt. Med syra, bitterhet och hetta från salsan så bryter den fint till den feta laxen. Rätten är dessutom gluten- och laktosfri så den passar många.

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander 4 port

600 g laxfilé

rapsolja

salt och peppar

Ancho chili pulver

2 Florida grapefrukter, filéade och i mindre bitar

2 avokado, tärnade

1 chili, urkärnad och hackad

1 liten rödlök, finhackad

½ kruka koriander, finhackad

1 lime, pressad

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en oljad ugnsfast form och krydda med salt, peppar och ancho chili. Ugnsstek laxen till en innertemperatur på 55-58 grader eller ca 15-20 minuter. Skär skalet av grapefrukten och ta ut filéer av fruktköttet, skär det i mindre bitar. Blanda ner tärnad avokado, finhackad chili, lök, koriander och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med salsan och eventuellt en sallad.

Recept: Karoline Nordefors

Foto: Frida Wismar

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander - DinVinguide