- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Tomatbruschetta med kapris och kallskuret
Tomatbruschetta med kapris och kallskuret
Tomatbruschetta med kapris och kallskuret
Nu skördar vi tomaterna i vårt växthus, tomater i alla möjliga färger och former. Min kära mor serverade oss en fantastisk bruschetta med kapris som kompletterades med parmaskinka och salami. En riktigt härlig sensommarförrätt som kan varieras med olika tillbehör eller serveras bara som den är.
Bruschetta med kapris och kallskuret 4 port
4 skivor lantbröd eller surdegsbröd
olja
1 vitlöksklyfta
4 tomater eller flera små i olika färger
kapris
salt
peppar
en dutt olivolja
kallskuret
Pensla brödskivorna med olja och rosta dem i ugn, brödrost, stekpanna eller grilla. Gnugga dem med vitlöksklyftan. Skär tomaterna i mindre bitar och smaksätt med kapris, salt, peppar och en dutt olivolja. Lägg upp brödskivorna på fat och lägg på tomatröran. Fördela ev. kallskuret runt bruschettan. Servera direkt.

