- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Svenska Juniorkocklandslaget – Nytt lag som ska försvara guldet från Culinary Olympics 2012
Svenska Juniorkocklandslaget – Nytt lag som ska försvara guldet från Culinary Olympics 2012

Svenska Juniorkocklandslaget – Nytt lag som ska försvara guldet från Culinary Olympics 2012
Igår blev då äntligen klart vilka som ingår i det nya Svenska Juniorkocklandslaget som nu satsar på att försvara sitt guld från 2012 i Culinary Olympics 2016 i Erfurt, Tyskland.
De två största internationella lagtävlingarna för juniorer på global nivå återfinns i Europa, passande för våra svenska ungdomar, närmare bestämt i Luxemburg, Expogast World Cup på Luxexpo (vart fjärde år) och matolympiaden i Tyskland, IKA Culinary Olympics på Messe Erfurt (vart fjärde år).
Juniorkocklandslaget tog i Culinary World Cup 2014 GULD för det kalla bordet, GULD för det varma köket och SILVER totalt i hela tävlingen. Den tidigare medlemmen Thomas Sjögren vann Årets Kock 2015 och den nuvarande medlemmen Albin Edberg tävlade som commis i Bocuse d´Or 2015 tillsammans med Tommy Myllymäki.
Varmt lycka till!!
Lagledare: Peter Jelksäter
Coach: Marcus Bremdahl från Varberg. Arbetar på Melanders Stockholm.
Kock: Albin Edberg från Jönköping. Arbetar på restaurang Sjön i Jönköping.
Kock: Douglas Fagerman, från Stockholm. Arbetar på restaurang Oaxen i Stockholm.
Kock: Kasper Kleihs, från Ullared. Arbetar på restaurang 28+ i Göteborg.
Kock: Gustav Leonhardt, från Nynäshamn. Går sista året i skolan.
Kock: Annie Lundin, från Växjö. Arbetar på Fotografiska i Stockholm.
Kock: Inez Mannerstedt, från Stockholm. Frilans.
Kock: Sebastian Pettersson, från Göteborg. Arbetar på Lindeberg konditori och bageri i Stockholm.
Kock: Erik Seger från Trosa. Arbetar på restaurang Volt i Stockholm.
Kock: Ludwig Tjörnemo från Stockholm. Arbetar på restaurang Esperanto i Stockholm.

