Soft shell crab med grön mango och pomelo – recept från Farang Stockholm

Soft shell crab med grön mango och pomelo – recept från Farang Stockholm

Soft shell crab med grön mango och pomelo – recept från Farang Stockholm

Farang Stockholm bjuder på ett recept från deras sydostasiatiska meny. En underbart krispig och god krabba med smakrik sallad och en dressing med sting. Helt klart värt att prova, antigen hemma eller på restaurangen.

Soft shell crab Farang Stockholm nordefors.com

SOFT SHELL CRAB MED GRÖN MANGO OCH POMELO 4 port

2 soft shell krabbor, putsade och halverade på mitten

fisksås

tapiokamjöl (finns att köpa i asiatiska affärer)

1 l matolja

sallad

1 grön mango (finns i asiatiska affärer), skalad och tunnt strimlad

1 vårlök, tunnt strimlad

1/2 pomelo (citrusfrukt – finns i välsorterade affärer), skalad och plockad i små bitar

1/2 dl rostade jordnötter, lätt krossade

2 gröna chilifrukter, urkärnade och tunnt strimlade

10 blad thaibasilika

10 blad färsk grön mynta

tunnt strimlad ingefära och citrongräs för aromatisk smaksättning

1 dl nahm jim dressing

rostad/friterad lök

NAHM JIM DRESSING:

2 vitlöksklyftor, lätt krossade

2 färska korianderrot (finns i asiatiska affärer)

1 liten, stark thailändsk grön chilifrukt

3 vanliga gröna färska chilifrukter

en liten bit skalad färsk ingefära

3 msk palmsocker

2 msk fisksås

1 tsk havssalt

2 dl limejuice

Dressing: Mortla vitlök, korianderrot, chilfrukterna, ingefäran och

saltet till en fin smet i en stenmortel. Tillsätt palmsockret och mortla tills det löst upp sig. Tillsätt limejuice och smaksätt med lite

fisksås.

Doppa krabborna i fisksåsen och vänd dem sedan i tapiokamjöl. Fritera dem gyllenbruna i 180 gradig matolja. Vänd upp salladen i nahm jim dressingen och arrangera den i mitten av en stor tallrik. Lägg ut krabborna runt salladen och toppa salladen med lite rostad lök.

Kontakt:

Restaurang Farang Stockholm

Instagram: @farangstockholm

Twitter: @farangstockholm