- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Soft shell crab med grön mango och pomelo – recept från Farang Stockholm
Soft shell crab med grön mango och pomelo – recept från Farang Stockholm
Soft shell crab med grön mango och pomelo – recept från Farang Stockholm
Farang Stockholm bjuder på ett recept från deras sydostasiatiska meny. En underbart krispig och god krabba med smakrik sallad och en dressing med sting. Helt klart värt att prova, antigen hemma eller på restaurangen.
SOFT SHELL CRAB MED GRÖN MANGO OCH POMELO 4 port
2 soft shell krabbor, putsade och halverade på mitten
fisksås
tapiokamjöl (finns att köpa i asiatiska affärer)
1 l matolja
sallad
1 grön mango (finns i asiatiska affärer), skalad och tunnt strimlad
1 vårlök, tunnt strimlad
1/2 pomelo (citrusfrukt – finns i välsorterade affärer), skalad och plockad i små bitar
1/2 dl rostade jordnötter, lätt krossade
2 gröna chilifrukter, urkärnade och tunnt strimlade
10 blad thaibasilika
10 blad färsk grön mynta
tunnt strimlad ingefära och citrongräs för aromatisk smaksättning
1 dl nahm jim dressing
rostad/friterad lök
NAHM JIM DRESSING:
2 vitlöksklyftor, lätt krossade
2 färska korianderrot (finns i asiatiska affärer)
1 liten, stark thailändsk grön chilifrukt
3 vanliga gröna färska chilifrukter
en liten bit skalad färsk ingefära
3 msk palmsocker
2 msk fisksås
1 tsk havssalt
2 dl limejuice
Dressing: Mortla vitlök, korianderrot, chilfrukterna, ingefäran och
saltet till en fin smet i en stenmortel. Tillsätt palmsockret och mortla tills det löst upp sig. Tillsätt limejuice och smaksätt med lite
fisksås.
Doppa krabborna i fisksåsen och vänd dem sedan i tapiokamjöl. Fritera dem gyllenbruna i 180 gradig matolja. Vänd upp salladen i nahm jim dressingen och arrangera den i mitten av en stor tallrik. Lägg ut krabborna runt salladen och toppa salladen med lite rostad lök.
Kontakt:
Instagram: @farangstockholm
Twitter: @farangstockholm