- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Sockerkaka med smak av citrus – gjord på överblivna äggulor
>Sockerkaka med smak av citrus – gjord på överblivna äggulor
>Sockerkaka med smak av citrus – gjord på överblivna äggulor
>
Just den här kakan är smaksatt med apelsin men det går att variera med citron eller kanske lime. Kakan kan glaseras om man vill lyxa till det.
Sockerkaka med smak av citrus 1 kaka
4 äggulor
2 dl socker
75 g smör, rumsvarmt
1 apelsin eller citron, rivet skal
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
1 msk smör, rumsvarmt
1 msk pressad apelsin eller citron
varmt vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Rör äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, apelsinskal, bakpulver och mjöl. Häll i mjölken och rör smeten slät. Häll den i en smord och bröad hålform, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp på ett fat. Låt kakan svalna under formen. Glasera kakan genom att röra florsocker och smör mjukt. Tillsätt pressad apelsin och några droppar varmt vatten. Bred glasyren över kakan.
