- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Snabba vardagsrätten – Gryta med blåmusslor och chorizo
Snabba vardagsrätten – Gryta med blåmusslor och chorizo

Snabba vardagsrätten – Gryta med blåmusslor och chorizo
Det här är fantastiskt smakrik gryta som du dessutom gör helt klar på mindre än 15 min. Passar både för att piffa upp vardagen men också till fest. Servera grytan med ett gott bröd för att suga upp det goda spadet.
GRYTA MED BLÅMUSSLOR OCH CHORIZO 2 port
1 gul lök, hackad
2 chorizokorvar, skivade
1 påse blåmusslor (ca 1 kg)
1 msk olja
1/2 hönsbuljongtärning
4 vitlöksklyftor, skalade
3 dl torrt vitt vin
2 1/2 dl grädde
1/2 tsk salt eller efter smak
ev. 1/2 dl strimlad persilja
Tillbehör:
bröd
Kontrollera att alla musslorna lever genom att knacka dem i diskbänken. De som inte sluter sig kastas. Borsta musslorna rena under rinnande vatten. Dra bort skägget. Fräs löken mjuk i olja i en gryta, 3-4 minuter. Blanda i korven, smulad buljongtärning och vitlöksklyftor. Häll på vin och koka under omrörning 2-3 min. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock ca 5 min. Skaka grytan 1-2 gånger under tiden. Släng bort de musslor som inte har öppnat sig. Häll grädden i grytan och koka ca 2 min utan lock. Krydda med salt. Tillsätt eventuellt persilja. Servera musslorna i djupa tallrikar tillsammans med spad och bröd.
