- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Snabb laxpudding med sparris och dill
Snabb laxpudding med sparris och dill

Snabb laxpudding med sparris och dill
Det här en fantastiskt bra vardagsrätt och tillräckligt lyxig för att servera som helglunch. Jag har tillsatt sparris bara för att den är som bäst just nu och bidrar med härligt krispig vårig känsla. Laxen gravar du gärna själv, men då får du förbereda den två dagar innan, därför passar denna att göra på rester av gravad lax eller köpt. Den salta laxen kompletterar den söta löken och potatisen i dillstanningen.
Snabb laxpudding med sparris och dill 2-4 port
6 kokta potatisar, skivade
1 gul lök, skalad och skivad
3 ägg
1 dl mjölk
salt
peppar
1 knippe sparris
200 g gravad lax, skivad
smör
1 litet knippe färsk dill, torkad eller fryst
Vispa ihop ägg, mjölk och ev fryst eller torkad dill efter smak. Salta och peppra. Fräs lite smör i en stekpanna. Lägg i potatis och gul lök och låt det bli varmt. Slå äggstanningen över potatisen. Lyft och rör försiktigt så att äggstanningen rinner ner mellan skivorna. Stek på svag värme tills äggstanningen stelnat. Blanschera under tiden sparrissen några minuter och spola sedan i kallt vatten. Skär av knopparna och skiva övriga sparrisen tunt på snedden. Lägg den tunnskivade sparrisen på äggstanningen och sedan gravlaxskivorna, låt dem bli ljumma. Toppa laxpuddingen med sparrisknopparna, färsk dill och ev skirat smör.
Lycka till!
Karoline Nordefors: Foodie, matbloggare och sommarjobbande kock
Website: nordefors.com
Twitter: @Nordefors
Facebook: Vardag med Nordefors
Instagram: @Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com

