Smörrebröd med gubbröra

Smörrebröd med gubbröra

Smörrebröd med gubbröra

Här är den sista i kavalkaden av smörrebröd. Den här är så enkel men så fantastiskt god! Passar sommar som vinter och eftersom ansjovisen ligger ovanpå kan den som vill lätt ta bort den om så önskas.

Bild från DinVinGuide
Smörrebröd med gubbröra 10 st

10 skivor danskt osötat rågbröd eller kavring

2 msk smör

4-5 ägg, kokta och skivade

1 rödlök, fint hackad

1 burk ansjovisfiléer (125 g)

dill

Gubbröra:

400 g delikatess- eller färskpotatis, kokta, kalla och tärnade

2 hela saltgurkor, tärnad

1/2 dl hackad dill

1/2 dl hackad gräslök

1/2 dl orökt kaviar

2 krm salt

2 krm svartpeppar

Gubbröra: Skala och skär potatisen i små tärningar. Tärna gurkan. Blanda potatis, gurka, dill, gräslök och kaviar. Salta och peppra.
Bred smör på bröden. Skala och hacka löken. Fördela gubbröran på bröden. Toppa med ägg, ansjovis och lök. Garnera med dill.

(Recept: Allt om Mat)