- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Smör med rödvin, rödlök och bacon serverat med entrecote och sallad med labneh
Smör med rödvin, rödlök och bacon serverat med entrecote och sallad med labneh

Smör med rödvin, rödlök och bacon serverat med entrecote och sallad med labneh
Är denna vecka på husvagnssemester men det hindrar mig förstås inte att tipsa er om god lättlagad mat. Denna vecka bjuder jag på ett smakrikt smör med rödlök kokt i rödvin smaksatt med bacon. Ett smakrikt smör som passar alla typer av kött och fågel men jag serverade det till en fin bit entrecote. En enkel sallad passar bra till och jag piffade till den med labneh, en tradtitionell färskost från Mellanöstern som är gjord på getyoghurt. Den är syrlig och chevrélik i smaken men är silkesmjuk och smälter på tungan. Använd de grönsaker som är i säsong och den typ av kött som du tycker om, piffa sedan med rödvinssmöret. Använd gärna det rödvin som du ska servera till också i smöret.
Smör med rödvin, rödlök och bacon serverat med entrecote och sallad med labneh 4 port
Smör:
1 rödlök, fint hackad
2 dl rödvin
100 g smör, rumstempererat
4 skivor bacon
svartpeppar
Tillbehör:
4 skivor kött t ex entrecote
blandad sallad
labneh
Lägg rödlöken i en kastrull tillsammans med rödvinet och låt koka ihop tills nästan ingen vätska återstår. Låt svalna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Smula baconet och blanda sedan ner det och smöret i löken. Smaksätt med svartpeppar och kyl.
Stek eller grilla köttet med salt och peppar och servera med smöret och en blandad sallad med labneh smaksatt med olja, salt och peppar.
Lycka till!
Karoline Nordefors: Foodie, matbloggare och sommarjobbande kock
Website: nordefors.com
Twitter: @Nordefors
Facebook: Vardag med Nordefors
Instagram: @Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com

