- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Salsiccia – stoppa egen korv
Salsiccia – stoppa egen korv
Salsiccia – stoppa egen korv
Att göra korv är inte svårt men det kräver en viss utrustning. Du behöver en köttkvarn med korvhorn men det är också allt. För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man mala kött med salt dagen före korvmakeriet. Så, tveka inte att prova detta recept och smaksätt korven med din favoritsmaksättning.
Min vän Anette Rosvall blandar korvsmet, just vid det här tillfället gjorde vi vår egen smaksättning. Karamelliserad lök kokt i rödvin, salvia, rostad fänkål, ramslök och svartpeppar. Vi höftade glatt och det blev en fantastiskt smakrik korv, med små justeringar en favorit!
Vi valde att göra en lång korv som vi sedan rullade ihop till en stor snurra. Fäste ihop den med grillspett för att sedan kunna lägga den hel på grillen. Du gör dina korvar i den storlek som passar dig.
Salsiccia
1 kg fläskkarré
100 g späck
3 klyftor vitlök
1 msk havssalt
1 tsk svartpeppar
Fjälster, svintarmar
Smaksättning 1:
½ påse soltorkade tomater, fint hackade
2 msk pinjenötter, grovt hackade Blanda till en pesto
olivolja
agrodolce: värm 2 msk vatten, 2 msk vinäger, 2 msk socker tills att sockret smält. Låt svalna och blanda i korvsmeten.
Smaksättning 2:
1 citron, zest
2 msk limoncello
½ dl riven parmesan
1 kvist hackad bladpersilja
Smaksättning 3:
½ pkt mascarpone
½ apelsin, saft och zest
Finhacka vitlöken och eventuella kryddor. Skär köttet i mindre bitar. Blanda köttet med vitlök, kryddor och annan smaksättning. Mal köttet i en köttkvarn försedd med korvhorn. Knyt en knut på fjälstret och fyll till ca 10 cm långa korvar. Knyt hop. Ska du inte använda korvarna kan du frysa in dem. Tillaga färska korvar genom att steka dem på medelvärme ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
(Recept: Al Dente)

