- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Salsa till Taco – hemgjord tacosås
>Salsa till Taco – hemgjord tacosås
>Salsa till Taco – hemgjord tacosås
>
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1/2 msk olja
1 tsk socker
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk nymald svartpeppar
1/2 dl tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater (ca 400 gr)
1-3 urkärnade finhackad jalapeno (beroende på hur stark sås du vill ha)
1/2 – 1 msk äppelcidervinäger
salt
Fräs lök och vitlök mjuk i oljan, tillsätt alla kryddor och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på tomatpurén och smula ner grönsaksbuljongen och fräs en kort stund. Häll i tomaterna och jalapeno och sjud ca 20 minuter, rör någon gång ibland. Smaka av med salt och vinäger. Kyl ned och servera. Tacosåsen håller upp till en vecka i kylskåp.
Kommentar: Jag använder starkt chilipulver och behöver då ingen jalapeno. Tycker du om stark mat, ta i båda!
