- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin 6 port
Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin 6 port

Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin 6 port
Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin 6 port
300 g ankbröst
100 g blandade salladsblad
Dressing:
1/2 dl sesamfrön, gärna i olika färger
2 msk dijonsenap
2 msk flytande honung
1 1/2 dl neutral olja
1 1/2 msk vatten
salt och svartpeppar
1 apelsin, väl tvättad och rivet skal
Servering:
bröd
Skåra fettet på ankbröstet med en vass kniv. Hetta upp en grill- eller gjutjärnspanna. Stek bröstet i 2–3 minuter på varje sida, börja med skinnsidan nedåt. Lägg över det i en ugnsfast form och efterstek i 150° varm ugn till 65 graders innertemperatur. Svep in bröstet i folie att vila.
Rosta sesamfröna till dressingen i en torr panna på inte alltför hög värme. Häll upp på ett fat och låt svalna.
Vispa ihop senap och honung. Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt vispa. Späd med vatten. Tillsätt sesamfröna och smaka av med salt, peppar och apelsinskal. Arrangera salladsskotten på ett stort eller flera små fat. Skär ankbröstet i tunna skivor och lägg dem ovanpå. Skeda över dressingen. Servera med ett gott bröd.
Sedan 2009 driver jag bloggen Vardag med Nordefors. Här hittar du recept både till vardag och fest samt en del utflykts- och trädgårdstips. Dessutom finns den senaste informationen om vad som händer i matbranschen. Är officiell bloggare för Årets Kock 2012 och 2013 samt nominerad till Matbloggspriset 2012.
Matbloggen Vardag med Nordefors: nordefors.com
Twitter: twitter.com/Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Facebook: facebook.com/vardagmednordefors
Instagram: instagram.com/nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com