- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Saffranspudding med mannagryn
Saffranspudding med mannagryn
Saffranspudding med mannagryn
Det här är min svärmor Gunillas recept på saffranspudding. Passar fantastiskt bra på julens gottebord men den här puddingen kan serveras när som helst på året. Gott till är vispad grädde och en god sylt t ex hallon, jordgubb, körsbär eller drottningsylt. Variera puddingen med att blanda i russin i smeten.
Saffranspudding 4 port
2 dl mannagryn
1 l mjölk
4 ägg
2 pkt saffran (á 0,5 g)
1 msk socker
smör till formen
Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp mjölken, rör i mannagrynen. Låt sjuda, rör hela tiden så att det inte bränns i botten, tills gröten tjocknar. Vispa äggen och rör ner saffran, socker och ev russin. Blanda ner äggsmeten i gröten. Häll upp grötsmeten i en smord ugnsform. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Låt puddingen stå minst en timme i rumstemperatur för att sätta sig. Servera med vispad grädde och sylt.
