- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Rotfruktsgryta med smak av spiskummin, vitlök och sambal oelek
Rotfruktsgryta med smak av spiskummin, vitlök och sambal oelek
Rotfruktsgryta med smak av spiskummin, vitlök och sambal oelek
En lättlagad smakrik vegetarisk gryta med smak av spiskummin, sambal oelek och vitlök. Passar bra att frysa in för snabba luncher eller middagar. Servera med ett gott bröd och matyoghurt eller komplettera med t ex korv eller kyckling.
Rotfruktsgryta med smak av spiskummin, vitlök och sambal oelek 4 port
1 kg blandade rotfrukter, tärnade
2 vitlöksklyftor, finhackad
3 msk olja
1/2 dl tomatpuré
2 msk mald spiskummin
1 tsk sambal oelek
8 dl vatten
2 1/2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kikärtor
Tillbehör:
2 dl matyoghurt
bröd
Fräs grönsaker och vitlök i oljan i en stor kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och sambal och fräs ytterligare 1 minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka under lock 10 minuter. Häll av kikärterna och spola dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och koka ytterligare 5 min. Servera grytan med yoghurt och bröd.
