- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter
Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter

Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter
Det är sommar och trädgårdarna svämmar över med grönsaker. Jag vill tipsa er om dessa fantastiskt goda rödbetsbiffar som jag förgyller med rostade knapriga valnötter och fetaost. Jag varierar med att använda chevré och labneh i dem och även mandel om valnötter inte finns hemma. Funkar utmärkt att använda grövre mjöl och dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl för matigare biffar. Koka rödbetorna dagen före så går rätten snabbt att göra. Den lilla extra knorren är att glasera rödbetsbiffarna med honung, magiskt gott! Jag serverade dem med rostade morötter och potatis och en hummus på vita bönor med spiskummin. Passar även i wraps med tex tzatziki och bulgur eller med en remouladsås smaksatt med curry och pickles. Ät och njut!
Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter 4 port
Rödbetsbiffar:
1 ägg
1-1 1/2 dl apelsinjuice, gärna färskpressad
2 dl vetemjöl eller fullkornsdinkelmjöl
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1oo g valnötter, gärna rostade och grovt hackade
100 g fetaost, smulad
400 g rödbetor, kokta, kalla och grovt rivna
honung till glasering
Rödbetsbiffar: Rosta valnötterna i en torr stekpanna eller i ugnen tills de är ljust bruna. Hacka dem och ställ åt sidan. Blanda ägg, apelsinjuice och vetemjöl till en klumpfri smet. Rör ner hackad lök och vitlök, smulad fetaost och hackade valnötter. Riv de skalade, kalla rödbetorna direkt ner i skålen med smet. Klicka ner smet i en varm stekpanna med olja och platta ut dem till små biffar. Stek tills de är frasiga på båda sidor. Glasera dem med lite honung.
Karoline Nordefors: Foodie, matbloggare och sommarjobbande kock
Website: nordefors.com
Twitter: @Nordefors
Facebook: Vardag med Nordefors
Instagram: @Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com
