- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Rödbetsbiffar med curryremoulad och ugnsrostade grönsaker
Rödbetsbiffar med curryremoulad och ugnsrostade grönsaker
Rödbetsbiffar med curryremoulad och ugnsrostade grönsaker
En sensationell middagsrätt! Saftiga rödbetsbiffar med hackade valnötter och fetaost tillsammans med en smakrik remoulad med curry och pickles. Säsongens grönsaker har rostats i ugnen och gör detta till en riktig skördefest. Smakrikt, gott och vegetariskt.
Rödbetsbiffar med curryremoulad och ugnsrostade grönsaker 4 port

Ugnsgrönsaker:
1 kg blandade grönsaker t ex palsternacka, jordärtsskockor, morötter, rödbetor
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Rödbetsbiffar:
1 ägg
1 dl apelsinjuice, gärna färskpressad
2 dl vetemjöl
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1oo g valnötter, gärna rostade och grovt hackade
100 g fetaost, smulad
400 g rödbetor, kokta, kalla och grovt rivna
honung till glasering
Curryremoulad:
2 dl pickles, hemgjorda eller köpta, finhackade
2 dl majonnäs, hemgjord eller köpt
2 tsk curry
1 msk gurkmeja
Sätt ugnen på 225 grader. Rödbetsbiffar: Koka rödbetorna, låt dem kallna och gnugga av skalet. Ugnsgrönsaker: Skala alla grönsaker och skär dem i ungefär lika stora bitar. Blanda i olja, salt och peppar och rosta i ugnen ca 25 min eller tills grönsakerna är mjuka. Remoulad: Finhacka pickles och blanda med majonnäs, curry och gurkmeja. Rödbetsbiffar: Häll valnötter i en form och rosta tillsammans med grönsakerna ca 5 min. Hacka dem och ställ åt sidan. Blanda ägg, apelsinjuice och vetemjöl till en klumpfri smet. Rör ner hackad lök och vitlök, smulad fetaost och hackade valnötter. Riv de skalade, kalla rödbetorna direkt ner i skålen med smet. Klicka ner smet i en varm stekpanna med olja och platta ut dem till små biffar. Stek tills de är frasiga på båda sidor. Glasera dem med lite honung för en glansig yta. Servera rödbetsbiffarna med curryremoulad och rostade grönsaker.