- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Risotto med kantareller
>Risotto med kantareller
>Risotto med kantareller
>
Risotto med kantareller 4 port
1 gul lök, finhackad
1/2 dl olivolja
3 dl arborio- eller avorioris
2 dl vitt vin
5 dl vatten
2 msk konc. kycklingfond eller grönsaksbuljong
2 krm salt
1 msk smör
50 g (1 1/2 dl) grovriven parmesan
125 g stekta kantareller eller valfri mängd
20 g flagor av parmesanost
Låt löken fräsa i olja så att den blir genomskinlig utan att ta färg. Tillsätt riset och kantarellerna, rör om och låt det fräsa en kort stund innan vinet hälls i. Koka upp vatten och fond tillsammans och späd sedan riset med detta lite i taget. allt eftersom riset suger åt sig vätska. Lägg på ett lock mellan varven. Efter 25-30 min, då risotton är krämig och riskornen fortfarande har tuggmotstånd, är det dags att krydda med salt, smör och parmesanost. Servera ev. med parmesanflagor.
