- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Restaurang e, Tom Sjöstedt och jag
Restaurang e, Tom Sjöstedt och jag
Restaurang e, Tom Sjöstedt och jag
Jag är officiell bloggare för Årets Kock 2012 genom sponsorn Electrolux och har fått den unika möjligheten att praktisera på Restaurang e. Restaurangen drivs genom ett unikt samarbete mellan Electrolux, kocken Tom Sjöstedt (Årets Kock 2008) och Sodexo. Här serveras luncher till Electroluxpersonal samt besökare, man förbereder smörgåsar till Tabac med café och kioskutbud och levererar catering för konferenser och möten. Under fem dagar har jag deltagit i arbetet på restaurangen och har genom det fått en inblick i hur ett storkök drivs. Restaurang e. har två år i rad vunnit Årets Företagsrestaurang och har drivna och mycket duktiga kockar. Inledde min praktik med att vara med att servera månadens kötträtt – hamburgare. Fick också avsluta min praktik med denna rätt, men fick i uppdrag av Tom Sjöstedt att skapa min egen hamburgare.
Karoline Nordefors specialhamburgare på Restaurang e. Egenbakade potatis- och polentabröd efter kökschef Johan Kuhns recept. Minutstekt hamburgare på ren, egenmald, högrevsfärs smaksatt med salt och svartpeppar. I botten på burgaren röd plocksallad, chipotlemajonnäs, hamburgaren med smält cheddarost, rå rödlök, stekt bacon och avokadocréme. Nyfriterade pommes, ännu mer chipotlemajonnäs och en hel saltgurka serverades till. Behöver jag säga att den sålde slut på mindre än 60 minuter. Någon sa att det var den godaste burgaren hon ätit. Tycker att detta summerade min praktik på e. väl. Har haft fantastiska dagar och fått fina vänner. Nu väntar nya kockutmaningar i sommar då jag ska sommarjobba som kock. Spännande!
Foto på Tom och Karoline: Tove Henckel







